ZEMZEM Suyu nedir. Faydaları nelerdir.


Hacı adaylarına “Zemzem suyu idrar yoluyla atılamaz, böbreklerde birikir. Sakın fazla içmeyin” diyorlar. Oysaki bunun bilimsel temeli yok.
Uzun yıllar Suudi Arabistan'da Zemzem suyunun başdanışmanlığını yapan Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen hacı adaylarına söylenen "Zemzem suyundan fazla içmeyin böbrekleriniz bozulur" inanışının asılsız olduğunu söyleyerek sorularımızı yanıtladı: 
NEYE NİYET EDERSEN!

Zemzem suyunun faydaları nelerdir?  
En büyük faydası  besleyici olmasıdır. Peygamber efendimize arkadaşlık etmiş olan Ashap’tan biri “Acaba zemzem suyu faydalı mıdır?” diye merak ediyor ve bir deney yapmaya karar veriyor. Bir ay boyunca sadece zemzem suyuyla besleniyor. Hasta olmayı bırakın, üzerine kilo bile alıyor. Yani o kadar besleyicidir. Zararı ise duyulmamış. Dünya Sağlık Teşkilatı da en iyi sular arasında sayıyor zemzem suyunu. Manevi faydası zaten biliniyor. Her şey bilimsellikle anlatılamıyor. 

Zemzem suyunun fazlası böbreklere zararlı mı? 
Sağlık açısından uzmanlar Hacı adaylarını “Zemzem suyunu fazla içmeyin, böbreklerde soruna neden olur” diye uyarıyorlarmış. Bazıları da “Zemzem suyu böbreklerden geçmez, idrar yoluyla atılamaz, böbreklerde birikir” diyormuş. Hacı adayları bu söylentiler yüzünden zemzem suyunu korkarak içiyor. Ne kadar yanlış bir düşünce! Zemzem suyu içmenin sınırı olmaz, hiçbir zararı olmaz. Sümerler zamanında, MÖ. 1900’lü yıllarda Hz. İbrahim zamanında açılmış bir kuyu bu, o zamandan günümüze kadar hiçbir kayıtta böyle bir şeye rastlamadı. Fakat bizim Türkler’de böyle bir inanış var. Araplar bu söylentilere gülüyor. Araplar çayı bile zemzem suyuyla demleyip içiyor. Sırf zemzem suyu içen insanlar var, hepsi de son derece sağlıklılar. Bunu söylenmesinin nedeni zemzem suyu içenlerin fazla idrara çıkmıyor olması, oysa ki bunun nedeni Arabistan’ın çok sıcak olması ve insanların vücuttaki suyu ter yoluyla atması. Zaten peygamber efendimiz de, “Zemzem suyundan Müslümanlar kana kana içsinler” diyor. Yani sınır koymuyor. 
Zemzem kuyusu insanı şaşırtıyor

Zemzem Araştırmaları Merkezi’nde olduğunuz dönemde başınıza gelen ilginç bir olay ya da hikaye var  mı, nedir? 
Oraya gidenler zemzem kuyusunu göremez. Tavaf yapılan alanda döşemenin altındadır zemzem kuyusu, oranın üzeri kapalı. Ben ilk defa o kuyuyu gördüğümde şoke olmuştum. Deniz gibi bir su, masmavi ve temiz. Orada çalışmalar yaptık. İçerisinde bir takım sensörler koyduk, ekrana yansıttık içindeki maddelere bakmak için. Fakat hiçbir şey çıkmadı, içerisinde zararlı hiçbir şey yok. 
En kaliteli zemzem, kış aylarında çıkıyor 

Zemzemi aldığımız yerde normal suyla karıştırılmış olma ihtimali nedir? 
Orada olduğum yıllarda böyle bir hile yapılmıyordu, halen daha yapıldığını sanmıyorum. Sadece tadı zamanla değişiyor çünkü kalitesi değişiyor. 

Zemzem kuyusundan çıkan su ihtiyacı karşılıyor mu? 
İstanbul’un günlük su tüketimi 2.5 milyon metre küp. Arabistan’da tüketilen bir yıllık zemzem miktarı 1 milyon metreküp. Sadece içmeye müsaade ediliyor zaten. Zaten kolay kolay tükenmez zemzem suyu çünkü kuyudan ne kadar çok su çekersen o kadar çok su geliyor o çatlaklardan kuyuya. Hiç eksilmiyor. 

Zemzem suyunun en lezzetli, en iyi kalitede olduğu ay hangileridir? 
Arap Yarımadası’nın yeraltı kaynaklarının beslenmesine bakılırsa orada en fazla yağışın olduğu dönemlerde su lezzetlenir. Bizim kış aylarımız Kasım, Aralık, Ocak aylarında Cidde’de soğuk ve yağış oluyor, en önemli yağışlar ise Nisan, Mayıs aylarında Muson yağmurlarının etkisi oluyor. O aylarda en kaliteli zemzem suyu bulunabilir. 

Tükenmesi mümkün değil
Zemzem suyunun tükenir bir su olmadığını söyleyen Prof. Dr. Zekai Şen, "Hz. Peygamber, 'Arap Yarımadası yeşillenmeden kıyamet kopmayacaktır' demiş. Bugünün Batısı'nda yapılan bütün tahmin şunu gösteriyor; Arap Yarımadası'nda yağışlar artacak. Yağış artarken zemzem suyunun azalması değil, çoğalması söz konusu olacak" dedi. 

Hacca gidenler sadece zemzem suyu içerse, yemek, içmek masrafları olmaz, şifa niyetine içerlerse bilumum hastalıkları giderir. Gelirken Çin, Japon malı malzemeler getireceklerine zemzemi bol getirirlerse dostları da şifalanır. Hacca gidip de zemzemi şifa niyetine içip tedavi olan tanıdıklarımız çoktur.
İçindekiler: 
  • Eriyici madeni tuz milyonda 1620 mgr.
  • Klor grubu milyonda 234 mgr.
  • Karbonat grubu milyonda 365 mgr.
  • Kükürt grubu milyonda 190 mgr.
  • Nitrat ve sülfat yok

Şifası: 
Süt artırıcı: Resûlullah (sav) Efendimiz “Hacer zemzemden içiyor, içtikçe İsmail’i emzirmek için sütü çoğalıyordu” buyurarak, zemzemin süt çoğaltıcı etkisini belirtmişlerdir.
Susuzluk giderici: Çölde insanların susuzluğunu gideren bir iksirdir.
Doyurucu, açlığı giderici: Ebu Zer’i Gıfari (ra), Kabe’de 30 gün kalmış, sadece zemzem suyu içerek yaşamıştır. Hacılar da sadece zemzem suyu içerek yaşayabilir.
Şişmanlatıcı: Yine Ebu Zer’i Gıfari (ra), bu 30 gün zarfında şişmanlamıştır.
Baş ağrısı: Zemzem suyu içilmeye devam edilir.
Mide ülseri: Zemzem suyu içilmeye devam edilir.
Karaciğer: Zemzem suyu aç karına içilmeye devam edilir.
Böbrek: Zemzem suyu aç karına içilmeye devam edilir.
Stres, üzüntü: Zemzem suyu içilir.
Cilt hastalıkları: Cilt, zemzem suyu ile yıkanır. Bazı cilt hastalıkları karaciğerden geldiği için aç karına zemzem suyu içilmeye devam edilir.
Zemzem suyu hangi niyetle içilirse onun içindir. Eğer şifa niyetiyle içersen Allah şifa verir. Eğer susuzluğu gidermek için susuzluğu giderir. Eğer açlığını gidermek niyetiyle içersen doyurur. O , Cebrail’in (as) ayağını vurarak çıkardığı ve Yüce Allah’ın İsmail’e (as) içirdiği bir sudur. (Hadis-i Şerif)

Zemzem suyunun hikayesi
Hz. İbrahim zamanında yaşanıyor. Zemzem suyunun hikayesi bizlere şu şekilde nakledilmiştir.
Hz. ibrahim eşi hacer ve oğlu İsmail’i Allah’ın emriyle kimsenin uğramadığı ıssız, çölde bir yere bırakmak zorunda kalıyor. Yanlarına bıraktığı yiyecek ve su bitince karnı acıkan İsmail aleyhisselam ağlamaya başlıyor. 
Hacer annemiz kendisinin de aç ve susuz olması sebebiyle sütü olmadığı için çocuğunu emziremiyor ve İsmail aleyhisselamın karnını doyuramıyor. Daha sonra Hacer annemiz Hz. İsmail’in ağlamalarına daha fazla dayanamıyor. Birini görebilmek ümidiyle Safa Tepesine çıkıyor, sağa-sola bakıyor. Kimseyi göremeyince de Safa ile Merve arasında koşmaya başlıyor.
Yedinci defa Merve’ye çıktığında bir ses işitiyor. Zemzem Kuyusunun yanında Hz. Cebrail’i görüyor. Cebrail (a.s.) kanadıyla (bir rivayette ayağıyla) yeri kazıyor. Nihayet su görünüyor ve Hacer annemiz bu duruma çok seviniyor. 
Suyun aktığını görünce,“Zem zem” diyor  “Dur, dur” manasında  ve su akmasın diye kumlarla önünü kesip, havuz gibi yapıyor.
Bir taraftan da hemen testisini dolduruyor. Suyu aldıkça suyun yerinde su kaynıyor. Testisi dolduktan sonra sudan içiyor ve Hz. İsmail’i emzirmeye başlıyor. İşte Zemzem suyunun hikayesi bu şekildedir.
Bolununsesifm 

Yorumlar