HAARP TEKNOLOJİSİ NE DEMEK.? HAARP TEKNOLOJİSİ NERELERDE KULLANILIYOR?

HAARP TEKNOLOJİSİ NE DEMEK.? HAARP TEKNOLOJİSİ NERELERDE KULLANILIYOR? 

HAARP TEKNOLOJİ NE DEMEK
Yüksek Frekanslı Aktif Aurorasal Araştırma Programı adıyla bilinen (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program)'ın baş harflerinden oluşan, kısaca 

HAARP kısaltmasıyla; ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Alaska eyaletinin en büyük üniversitesi Alaska Fairbanks ve Defansif İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından finanse edilmiş, aktif aurora tabanlı, iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürüldüğü iddia edilen çalışma. 

İngiliz havacılık şirketi BAE Systems tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

HAARP TEKNOLOJİSİNİN AMACI
İddia edildiği üzere HAARP'ın amacı iyonosferi analiz ederek radyo iletişim, izleme ve navigasyon için teknolojik iyileştirme potansiyelini araştırmaktır. 

HAARP programı Alaska Gaskona bölgesinde Amerikan Hava Kuvvetlerine ait bir arazi üzerinde yer alan ve büyük, yarı-arktik bir tesis olan HAARP Araştırma İstasyonunu işletmektedir. 

Bu istasyondaki en önemli ve en meşhur cihaz IRI'dır. Bu cihaz yüksek frekans bandında çalışan yüksek güçlü bir radyo vericisidir. 

IRI ile iyonosferin limitli bir bölgesi uyarılabilir. VHF ve UHS radarı, fluxgate manyetometresi, digisonde (bir iyonosferik ses cihazı), indüksiyon manyetometresi gibi diğer aletler IRI tarafından uyarılan bölgedeki fiziksel süreçlerin incelenmesi için kullanılır. 

Merkezde yüksek frekansta radyo sinyali yayınlayabilen toplam 180 adet anten bulunmaktadır. 

IRI ile iyonosferi anten gibi kullanarak düşük frekanslı elektromanyetik dalgalar yaratılabilir ve zayıf kuzey ışıkları (aurora) benzeri parlamalar elde etmek mümkündür.

HAARP HAKKINDAKİ KOMPLO TEORİLERİ 
HAARP projesi iklim kontrol silahı olması ve yapay deprem, zihin kontrolü yaratabilmesi gibi birçok komplo teorisine konu olmuştur. Bir kısım bilim insanları ve eleştirmenler tarafından bu iddiaların eksik veya hatalı bilgiye dayandığı, iddiaların tesisin kabiliyetlerinin çok üzerinde olduğu ve doğa biliminin kapsamını aştığı iddia edilmiştir. 

Stanford Üniversitesi profesörü, Türk bilim insanı Umran İnan, Popular Science dergisine verdiği demeçte iklim kontrolü ile ilgili komplo teorilerinin "tamamen yanlış bilgiye dayandığını" belirtmiş ve "Dünya gezegeninin (meteorolojik) sistemlerini ne yapsak bozamayız. 

Her ne kadar HAARP'ın yaydığı radyasyon çok büyük de olsa, bir şimşeğin gücü ile kıyaslandığında çok küçüktür ve tüm dünyada saniyede 50 ila 100 şimşek çakmaktadır, HAARP'ın yoğunluğu çok küçük" demiştir.

TÜRKİYE HAARP HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYOR 
Batılı ülkeler neden konsoloslukları kapatıp gitti? Konsoloslukların kapatıldığı hafta Amerikan savaş gemisi neden İstanbul'a demir attı. Kağıthane herhangi bir fay hattında değilken oluşan depremden önceki korkunç ses nereden geldi?
Bütün bunlar düşündürücü değil mi?

1999 DEPREMİNİN GEÇEN YILLARDAKİ İZMİR DEPREMİNİN VE ÜLKEMİZDE BİR ÇOK YERDE HAARP UYGULANDIĞINI SÖYLEYENLER VAR SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ.? 

Öyleki son zamanlarda starlink uyduları'nın yangınlara neden olduğu ve kar ve yağış bulutlarını güneş enerjisi panelleri ile dağıttığı söylemekte peki siz ne demek istersiniz.?

Chemtrails Uçaklar ile kimyasal püskürtme operasyonu yapıdığı söyleniyor. Bunun içinde ayrı bir sayfa oluşturacağım

Kaynak. Wikipedia. 

Anahtar kelimeler 
HAARP TEKNOLOJİSİ NE DEMEK.?, HAARP TEKNOLOJİSİ NERELERDE KULLANILIYOR? 
, HAARP ile depremler mümkün mü? 

Bolununsesifm

Yorumlar

Adsız dedi ki…
öncelikle benim adım İsmail ben arastırmı seven biriyim biliyorsunuz bizim ülkemi de hep deprem oluyor ve bu deprem yaradan tarafından olmuyor ve bu depremi birileri tetikledi ve bu deprem oldu ve bunu yapanlar büyük bir insan kıyımı yaptı ve bu depremin kimin yaptığını biliyorum bu depremi haarp denen cihazla bir gece fakti deprem oldu öncelikle İstanbul boğazına Amerikan gemisi geldi ve konsolosluğu ve vatandaşlarını uyardı istanbula gitmeyin dedi ve bunu diyer yabancı ülkeler de konsolosluklar da aynısınıı yaptılar ve daha sonra Amerika haarp cihazı ile kagıthaneyi vurdu amerika sonrada hataya gititi ve büyük faya büyük bir banyatik silahla vurdular ve fayları harekete geçirdiler ve o yolun üzerin de olan faylarda harekete geçti ve on ilimiz de deprem oldu ve turk insanına büyük bir kıyım yaptı Amerika ve Amerika bunu haarp denen icakla yaptı ve ben bu icatla amerikanın neler yaptığı biliyorum