Kendini Affetmeyi Öğren

Kendini Affetmeyi Öğren 


Kendini affetmeyi öğren
İnsan doğar, Yaşar ve ölür. Yaşam bu şekilde akıp giderken kendinize bu hayatı heba etmeyin. Ölüm var diyin fakat hiç pes etmeyin. Bazen boşvermeyi ve bazende gerçekten çaba harcamayı unutmayın. Bağırın çağırın fakat yaptığınız hatanın farkına varın. 

Başarıya ulaşmak için yapılması gereken adımları adil bir şekilde uygulayın. 
Ve sonucunu bekleyin. Elbet bir sonuç olacaktır. Başarı ya da başarısızlık ikiside senin için bir bilgilendirmedir. İnsanlar kötüdür. Yıkılmak yok işte o yüzen hep ayakta kalmalısın. Bir söz var kuyruğu hep dik tutacaksın. ☺️

Hiç bir zaman unutma sen Değerlisin. Olmadı yapamadın mı? Tekrar dene yine olmuyor ise yolunu değiştir. Başka bir şey için odaklan fakat kendini hiç bir zaman değersiz hissetme. Bu dünyada milyarlarca insanın içinde yanlız olduğunu unutma. Yaptıkların sadece seni,sevdiklerini ve seni sevenleri zedeler unutma

Diyelim ki; Sevgilinden ayrıldın, eşinden ayrıldın. Bütün herşey tepe taklak oldu. Sen yaşıyorsun ve hala daha umut var demektir. 
İmtihan dünyası bazen onun gibi birini bulamam dersin. Eskisi gibi olmaz dersin. 
Belkide eskisinden daha iyi bir hayat senin olacak çünkü artık ne istediğini bilen birisin. Tecrübe kazanmış hatalarından dönmüşsün. Unutma Önce kendini affet sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir. 

Rabbinden umudunu kesme ve şu ayet aklına gelsin: "Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin." (Yûsuf, 12/87.) Evet, Allah'a inanan ve O'na sığınan bir müminin gönlünde umutsuzluğa yer yoktur. Zira umuttur insanı yaşatan. İyi ve güzel olanı ummaktır hayata bağlayan. Umut, asla gerçeklerden kaçış değildir.

Kolay olmayacak belkide defalarca yıkılacaksın. Belki başarısız olacak ve çok acı çekeceksin. Hareket'e geçmeden bilemezsin işte o yüzden hayatta hep bir umut vardır. Acı çekeceksin sabredeceksin. Sen bir günde doğmadın. 9 ay boyunca bir anne neler Yaşar ve doğum sırasında çektiği açı kolaymıdır. Tabiki hayır

Hayat'ı güzel yaşa, insanları yargılamadan yaşa, kendi halinde değilde insanlara faydalı ve sosyal aktiviteler yaparak yaşa. Kendi kabuğundan çık ve kaldır başını. Çünkü sen farklısın Sen özlesin. Parmak izin bile farklı iken kendini herkes gibi görmekten vazgeç ve kendini affet. 
Sağlıkla kal. 

Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Yorumlar