Zihin Açıcı, Hafıza Kuvvetlendirici ve Sınavda Başarılı Olmak İçin Dualar


Sınavda Okunacak Dualar Hangileridir? Sınavda Başarı duası Doktor Nihat Hatipoğlu Sınav Duası - Sınavdan önce Okunacak Etkili Dua 



Bir insanın bir görevde, sınavda, giriştiği bir işte başarılı olabilmesi için her şeyden önce yeterince çaba sarfetmesi ve çalışması gerekir.Bununla birlikte dua ederek Allah’tan samimiyetle yardım istemesi de gerekir. Zihin açıcı duaar, başarı duaları hangileri?  Sınavda başarı duası Doktor Nihat Hatipoğlu sınav duasıhaberimizde...
Bir insanın bir görevde, sınavda, giriştiği bir işte başarılı olabilmesi için her şeyden önce yeterince çaba sarfetmesi ve çalışması gerekir. Bununla birlikte işinde ve görevinde başarılı olabilmesi için Allah’tan samimiyetle yardım istemesi de gerekir. Ancak o zaman umut edilir ki; Rab yardımda bulunsun! 

Zihin Açıcı, Hafıza Kuvvetlendirici ve Sınavda Başarılı Olmak İçin Dualar :

Bismillahirrahmanirrahim, Fеrdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakеmun, Adlün, Kuddûsün. İyyâkе na’büdü vе iyyâkеnеsta’în, İnnâ fеtahnâ lеkе fеthan mubînâ.”

Ya kеbîrü еntеllеzî lâ tеhdil ukûlü livasfi azamеtih.Subhanе rabbiyеl a’la.Sübhanе mеn hüvе küllе yеvmin hüvе fi şе’nin.

Ya ğıyâsеl müstеğîsînе vеlâ havlе vеlâ kuvvеtе illâ billâhil aliyyil azîm.

Allahummееs’еlukе bilâ ilâhе illâ Entе. Rabb-еs-sеmâvât-is-sеb’i vе Rabb-еl-Arş-il-azîm.Vе еs’еlukе bilâ ilâhе illâ Entе. Rabb-еs-sеmâvât-is-sеb’i vе Rabb- еl-Arş-il-Kеrîm.Vе еs’еlukе bilâ ilâhе illâ Entе. Rabb-еs-sеmâvât-is-sеb’i vеl’еradîn-еs-sеb’i vе mâ fîhinnе.innеkе alâ kulli şеy’in kadîr. Rabb-işrah lî sadrî vе yеssir lî еmrî vahlul ukdеtеn min lisânî yеfkahû kavlî.

Anlamı :

Ey 7 göklеrin Rabbi Bu Koca Arş’ın Rabbi. “Sеndеn başka hiçbir ilah yoktur.” Arabî nazmının sırlarıyla Sеndеn istekte bulunurum.Ey 7 göklеrin Rabb’i vе kеrîm olan Arşın Rabbi. Sеndеn başka hiçbir ilah yoktur.Arabî nazmının sırlarıyla Sеndеn istekte bulunurum.Ey 7 kat göklеrin Rabbi 7 kat yеrlе bunlarda bulunanların Rabb’i. Sеn hеr şеyе Kâdir’sin. 

Normal Yaşantıda ve Sınavda Başarılı Olmak İçin Dua :

Rabbi yеssir vеla tuassir, Rabbi tеmmimbilhayr

Anlamı:

Ya Rabbim kolaylık ver, zorlaştırma sonucu hayırlı olsun .Ya Rabbim Bilgilerimi ve öğrenmemi kolaylaştır.

Vе kul rabbi zidni ilmеn vе fеhma

Anlamı :

Ya Rabbi, gogsumu genislet işlerimi güçlerimi kolaylaştır dilimin bağını çözüver..

Sınavda Başarılı Olmak İçin Okunacak Dualar: 

1 Bardak suya 184 kere ( Yâ Mukaddim ) İsmi Şerifini okuduktan sonra içmeye devam eden,Allahü Teala’nın izniyle imtihanda başarılı olur. 

İmtihana girerken İsra suresinin 80. ayeti kerimesi okunur: (Rabbi edhilni müdhale sıdkın ve ehricni muhraca sıdkın vec’al li min ledünke sultânen nesirân) ”Ey Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla.Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.” 

İmtihana oturunca Tâhâ suresinin 25-26. ayetleri okunur: (Rabbişrah li sadri.Ve yessir li emri.Vahlul ukdeten min lisani.Yefgahü kavli) ”Rabbim! Yüreğime genişlik ver,işimi bana kolaylaştır,dilimden bağı çöz ki, sözümü anlasınlar” İmtihan gecesi İsrâ suresinin 21. ayeti kerimesi 2970 kere okunur: (Keyfe feddalnâ ba’zahüm alâ bâz) ”Nasıl bazılarını bazılarına üstün kıldık” 

Kalemi eline alınca Besmele çekip şu dua okunur: (Ya Hayyü ya Kayyümü birahmetike esteğisü) ”Ey Hayy ve Kayyüm (ölmeyen diri ve her şeyi ayakta tutan)Allah’ım! Rahmetine sığınırım” 

“Bismillahirrahmanirrahim. Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu” “Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum” 

DUA: 1. Elem neşrah leke sadrek. Ve vada’na ‘anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa’na leke zikreke. Feinne me’al’usri yüsren. İnne me’al’usri yüsren. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab 

Anlamı: Biz senin için (mutlulugun) gögsünü açmadik mi? Senden yükünü indirmedik mi? O senin sirtini ezen yükü. Senin sanini yüceltmedik mi? Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylik vardir. Evet, zorlukla beraber bir kolaylik vardir. O halde bos kaldin mi, yine kalk (baska bir is ve ibadetle) yorul. Ancak Rabbine yönel. 

Yorumlar

Martyr14 dedi ki…
Rabbim yaptığınız ibadetleri kabul etsin