İnternetin yeni gözdesi; Google'a rakip ChatGPT ile tanışın

CHATGPT NEDİR? CHATBOT NASIL ÇALIŞIR, OPENAI KİMİN, OPENAI GPT-3 NE DEMEK,YENİ ARAMA MOTORU CHATGPT HAKKINDAKİ KONULAR YAZIMIZDA SİZLERLE 


CHATGPT NEDİR VE AÇILIMI NE DEMEKTİR? 

Chat GPT nedir diye soranlar için kısaca açıklarsak ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer), San Francisco merkezli OpenAI şirketi tarafından diyalog biçiminde iletişim kurmak üzere 2022 Kasım ayı sonunda çıkarılan bir chatbottur.


Chatbot ne işe yarar?

Chatbot, kullanıcı ile genellikle metin, bazı durumlarda ise konuşma yoluyla diyalog kurarak bilgi veren veya bir işlemi gerçekleştiren bir yazılımdır.


CHATGPT nasıl kullanılır?

-Chatbot Nasıl Yapılır? 

Birinci adım: https://chat.openai.com/ adresine gidin,

İkinci adım: OpenAI hesabınız varsa giriş yapın, yoksa yeni bir hesap açın,

Üçüncü adım: Açıklama ve uyarı pencelerini okuduktan sonra chatbot'u kullanmaya başlayın,

Eğer ilk soruyu Türkçe yazarsanız o da size Türkçe karşılık verecek.

-Chatbotunuzun amacını tanımlayın ve nereye koyacağınızı seçin.

-Chatbot sohbetini tasarlayın ve karşılama mesajını düşünün.

-Chatbot oluşturmak için platformu seçin.

-Botunuzu eğitin.

-Chatbot'u test edin.


Peki bu OpenAI ücretli mi?

Elon Musk'ın yapay zekasına Google'dan rakip!

OpenAI, ChatGPT botunu ücretsiz şekilde erişime açmış durumda. OpenAI hesabı açarak botu test edebilir ve asistan gibi kullanabilirsiniz.

Sorulan sorulara Google'dan daha iyi yanıtlar vermesiyle internet aleminin yeni gözdesi olan yapay zeka tabanlı ChatGPT, popüler hale geldi.

OpenAI tarafından geliştirilen gelişmiş yapay zeka sistemi DALL-E'ye ek olarak ChatGPT de geldi. Sorulan sorulara Türkçe de dahil olmak üzere farklı dillerde yerinde cevaplar verebilen ChatGPT, doğal dil işleme yöntemleriyle geliştirildi. Bu sayede istenilen dilde doğal bir sohbet etmeye olanak sağlıyor. 


YENİ YAPAY ZEKA DESTEKLİ SOHBET ROBOTU

Geliştirilen bu sistem sorulan sorulara ilginç ve detaylı cevaplar vermesiyle dikkat çekti. İnsanmış gibi davranan bu sohbet robotu, verdiği cevaplarda derin öğrenme temelli dil modeli GPT-3.5 sayesinde bu kadar nokta atışı cevaplar verebiliyor. 


Önümüzdeki yıl API olarak yazılım geliştiricilere satılması beklenen ChatGPT, dinamek yapısı sayesinde takip sorularını yanıtlayabilen, hataları kabul edebilen ve yanlış önermelere itaraz ederken aynı zamanda uygunsuz bir talep geldiğinde reddedebilen bir yapıyla öne çıkıyor.


OpenAI kime ait?

Elon Musk ve Altman, serbest işbirliği yapmayı ve yapay zekâdan kaynaklı varoluşsal risk endişelerini gidermeyi hedefleyerek bu şirketi kurduklarını belirtmiştir. 

Dolayısıyla OpenAI'nin sahibi temelde Elon Musk ve Sam Altman'dır. Günümüzde ise bu kuruluşun bağışçıları arasında Peter Thiel gibi isimlerin de yer alır.


Meta tag #haber, #OpenAI #elonmusk #chatgpt #googlesearch , #yandexsearch #bingsearch #trending #trend #keşfet #öneçıkart

OpenAI kime aittir.

YENİ YAPAY ZEKA DESTEKLİ SOHBET ROBOTU

Chatbot nasıl kullanılır?

CHATGPT NEDİR VE AÇILIMI NE DEMEKTİR?

Chatgpt ne demek?


☺️ LÜTFEN YORUM YAPINIZ ☺️

Yorumlar