Kokina Çiçeği Bakımı, Anlamı Ve Özellikleri Nedir?

Kokina Çiçeği Bakımı, Anlamı Ve Özellikleri Nedir? 


KOKİNA NEDİR ? KOKİNA ÇİÇEĞİ NERELERDE YETİŞİR. 

"Kokina" kelimesi Rumca kökenli olup, "kırmızı" anlamına geliyor. Anavatanı Güney Avrupa olan bu bitki, aynı zamanda Akdeniz ve İran civarında da yetişiyor. 

Ayrıca ülkemiz sınırları içinde İstanbul'da ormanlarda yetişen kokina çiçeği, kuşkonmazgiller familyasından olan bir bitkidir. 

Evde kokina çiçeği yetiştirmek isterseniz mutlaka çiçeği az güneşli ortamda koymanız gerekir. Çünkü ormanda yetiştiği için kokina çiçeği güneşi sevmez gölge ve serin olan yerleri daha çok sever.

Kokina Çiçeği Bakımı

Eğer evde kokina bakmak istiyorsanız oda sıcaklığını daima korumanız gerekir. Çünkü bu çiçek daha az ya da daha çok sıcak olan bir ortamda ihtiyaçlarını karşılayamaz. 

Kokina çiçeği kış soğuğuna dayanıklı, -20 derece civarına kadar dayanabilmektedir. Fakat sıcak konusunda o kadar dayanıklı değildir. En uygun sıcaklık, oda sıcaklığıdır. 

Zamanla da solar ve çürür. Kokina çiçeği bakımının ikinci önemli kısmı ise sulamadır. 

Yaz aylarında iki ve kış aylarında haftada bir kez sulama yapmanız gerekir. Sulama yaparken suyun miktarı da önemlidir. Aşırıya kaçmamaya çalışın. Az su zarar vermez iken çok su ile kökleri çürütebilirsiniz.

Bir yıl boyunca bu güzel meyveli çiçeği korumak istiyorsanız sulama ve sıcaklığa dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca elle temas etmezseniz daha uzun süre yaşarlar. Bu nedenle evcil hayvanları onlardan uzak tutmakta fayda var.

Kokina Çiçeği Anlamı

Kırmızı meyvelerin ipler ile bağlanarak oluşması sonrasında ortaya çıkan kokina çiçeğinin şans getirdiğine inanıldığını belirtmiştik. Bu nedenle kokina çiçeği anlamı şans, mutluluk ve berekettir.

Kokina Çiçeği Özellikleri

Silcan adı verilen beş altı adet kırmızı meyve top hâline getirilir ve ip ile bağlanır. Böylece ilk kokina ortaya çıkmış olur. Ne kadar büyük olmasını isterseniz o kadar çok top yapmanız gerekir. 

Kuşkonmazgiller ailesine ait olan bir bitkidir. İstanbul’un ormanlık alanlarında bu çiçek oldukça fazladır. Güneş ışığını sevmez ve bir gölge bulduğunda rahatça büyürler.

Kokina yapmak için yaprakları da toplamanız gerektiğini unutmayın. Sadece top hâlinde olan meyveler yeterli olmaz. Kırmızı ve yeşilin birleşiminden oluşan bu çiçek yılbaşı sofralarını süslemek için kullanılır. Ayrıca hangi köşeye koyarsanız ayrı bir hava verir.

KOKİNA ÇİÇEĞİ YENİR Mİ 

Öncelikle kokina çiçeğinin silcan adı verilen kırmızı meyvelerinin özellikle evcil hayvanlar için tehlikeli olabileceği, zehir etkisi oluşturabileceği söyleniyor, aklınızda bulunsun. Eğer evinizde en az bir hayvanla yaşıyorsanız ya da küçük yaşlarda çocuklarınız varsa onları bu bitkiden uzak tutmanızda fayda var.

KOKİNA ÇİÇEĞİ İÇİN VAZOYA SU KONUR MU 

Evet konulabilir. 

"Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz." 

Yorumlar