JN1 Varyantı nedir? JN1 Varyantının Belirtileri Nelerdir?

JN1 Varyantı nedir? JN1 Varyantının Belirtileri Nelerdir? Yarıyıl tatilinden sonra okullar kapatılacak mı? 

JN1 Varyantı nedir? 

Covid-19'un yeni Varyantı olan JN1 omicron XBB.1.5 varyantından ayıran 30'dan fazla mutasyona sahip olan BA.2.86'dan türeyen ve pirolaya nazaran fazladan bir mutasyona sahip olan SARS-CoV-2'nin bir alt varyantıdır.

Bir çok ülkede artış gösteren bu varyant ülkemizde önlem alınmadığı için yayılmaya başlamış bulunmakta. 

Okullar, toplu taşıma, alışveriş merkezleri ve bir çok alanında önlem alınması gereken bir konu olan virüsler için henüz bir önlem alınması gündemde değildir. 

Covid-19 zamanında alınan önlemler bu virüs içinde alınmalı. Maske kullanımına dikkat edilmeli. Hijyen kurallarına uyumalı. Çok kalabalık ortamlarda bulunmamalı. Oldukça temas konusuna dikkat edip, sarılma, öpüşme ve tokalaşmaya bir süre daha ara verilmelidir. 

JN1 Varyantının Belirtileri  

Ateş, öksürük, nefes darlığı, kas ağrısı, yorgunluk, yoğun baş ağrısı, mide rahatsızlığı (bulantı), halsizlik, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, boğaz ağrısı. 

JN1 Varyantı MEB 

JN1 Varyantı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Bazı haberlerde ikinci dönem ara tatili sonrası okulların virüs nedeniyle kapatılacağı ve Online Eğitim'e geçileceği yönünde haberler var fakat MEB tarafından bir açıklama bulunmamaktadır. 

Meta tag 
JN1 Varyantı nedir 
JN1 Varyantı Belirtileri 
JN1 Varyantı MEB 
Covid-19 JN1 Varyantı 
JN1 virüsü 
Okullar kapatılacak mı 

Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Yorumlar

Deniz. dedi ki…
Covid öldürmedi bu öldürür o kadar aşı olduk ne olduğunu bilmeden